lauantai 20. heinäkuuta 2013
Mustikkakakku
Mustikoita on tullut tänä kesänä jo poimittua ja niistähän piti päästä kakku tekemään :) Sopivasti anoppi ja appiukko olivat tulossa käymään, joten syöjiä riitti.
Murotaikinapohja:
125g voita
1dl sokeria
1 muna
2 ½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vanilijasokeria
Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna. Yhdistä jauhot ja sekoita joukkoon. Painele taikina 24-26cm irtopohjavuoan pohjalle. Paista 200 asteessa n. 12 minuuttia. Jäähdytä pohja ennen täytteen lisäämistä.
Täyte:
3dl kuohukermaa
100g rahkaa
n. 6rkl sokeria
5dl mustikoita
3 liivatetta
1rkl sitruunamehua
Soseuta mustikat ja siilaa mustikkasose kulhoon. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka, mustikkasose ja sokeri. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu ja lisää puristetut liivatelehdet joukkoon. Lisää liivateseos mustikkamassaan. Sekoita hyvin. Kaada seos paistetun pohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
Päälle n. 4dl mustikoita. Itse laitoin tähän vielä hyytelösokerista tehdyn kiilteen päälle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti