Päätin testata tällaistä puolukkakakkua, jota olin suunnitellut tytön synttäreille tarjottavaksi. Kakku ei ollut lapsen mieleen joten päätin, että en tee tätä juhliin.
Tein kakkuja kaksi 12cm irtopohjavuokiin. Testauksessa oli myös pikeeriperhonen ja pikkuiset sokerimassa ruusut. Perhosten teko ei ihan onnistunut (syytän huonoja pursotusvälineitä).
Kakuissa on keksipohja marie-kekseistä.
Täyte:
(Uskon täytteen riittävän 24cm vuokaan, ainakin alla mainituilla lisäyksillä)
1 muna
1 dl sokeria
1dl kermaa
2 dl puolukkasosetta (sokeroimatonta)
2 liivatelehteä
0,5 dl puolukkamehua
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota muna ja sokeri. Kerma vatkataan vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään ja lisää puolukkasose. Kuumenna puolukkamehu mikrossa ja laita liivatelehdet mehun sekaan. Lisää mehu täytteeseen. Kaada täyte vuokiin ja laita jääkaappiin hyytymään.
( Tällä reseptillä valmistin kuvan kakun. Ensi kerralla aijon lisätä 1 dl kermaa lisää, jotta maku olisi pehmeämpi. Liivatelehtiä kakuissa olisi jo nyt voinut olla enemmän, joten 4 lehteä olisi varmaan sopiva. Ja lapsilla suuhun osuivat puolukkasoseessa olleet puolukan kuoret, joten huolellisempi puolukkasoseen teko olisi edessä)
Kinuskikiille:
(resepti kinuskikissalta)
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi.
Sulata joukkoon liivatteet. Anna jäähtyä haaleaksi välillä
sekoitellen. Kaada varovasti kakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti